(ВІДЕО) На Хмельниччині Президент України вручив нагороди прикордонникам

НАЗАД
03 травня 2024 17:19

Сьогодні під час робочої поїздки до Хмельницької області Глава держави зустрівся з прикордонниками та вручив нагороди.

Володимир Зеленський привітав прикордонників із Днем Державної прикордонної служби, який Україна відзначала цього тижня, і подякував за захист рубежів і силу, виявлену в боях із російськими окупантами.

«Дякую кожному підрозділу, кожному солдатові та командирові Державної прикордонної служби України за те, що ви є справді міцною опорою для нашої держави. Саме так має залишатись і надалі: ми всі очікуємо від вас точно не меншої фаховості і не меншої здатності примножувати український досвід стійкості й перемог у боях проти окупанта», – наголосив Президент.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників і захисниць України.

Глава держави вручив ордени «Золота Зірка» із присвоєнням звання Герой України двом військовослужбовцям:

Підполковник Дмитро Олексюк. На війні з 2014 року. З початку повномасштабного російського вторгнення самостійно організував та провів бойову підготовку особового складу. Здійснив евакуацію з поля бою 34 загиблих та 105 тяжкопоранених побратимів, попри щільний вогонь російських окупантів, мінування та постійну роботу ударних дронів.  

Майстер-сержант Олег Пришневський. На службі в ДПСУ майже 30 років. У січні 2024-го на Авдіївському напрямку віддав наказ підлеглим винести до укриття поранених побратимів, а сам прикривав їхній відхід вогнем із кулемета, продовжуючи знищувати російських окупантів.

Також двоє прикордонників отримали відзнаки Президента «Хрест бойових заслуг»:

Полковник Андрій Біжик. Його особовий склад мужньо тримав оборону в районі Водяного, Вугледара, Новомихайлівки, Авдіївки та Красногорівки. Підрозділи під його керівництвом знищили 43 одиниці бронетехніки, близько 300 окупантів та російський Су-25.

Штаб-сержант Дмитро Швець. Відбивав ворожі атаки на Донеччині. Під час виконання одного з бойових завдань дістав поранення, але, попри це, надав допомогу пораненим побратимам й евакуював їх до укриття.

Ще шістьом військовослужбовцям Президент вручив ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та вісьмом – ордени «За мужність» ІІІ ступеня.

Відзнаку «За мужність та відвагу» отримали три підрозділи: 15-й мобільний прикордонний загін, 7-й прикордонний Карпатський загін та Управління розвідки Адміністрації Державної прикордонної служби України.

За матеріалами: https://www.president.gov.ua/news/dyakuyu-vam-za-te-sho-ukrayinci-mozhut-buti-vpevneni-u-vashi-90693

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси